Schaatsen

Vroeger leerden we allemaal schaatsen op sloten, plassen en kanalen, maar dat komt maar weinig meer voor. Onze nationale sport kun je gelukkig nog beoefenen op een kunstijsbaan. Optisport brengt je in beweging op het ijs op drie locaties: Hoorn, Dordrecht en Breda.

Hier kun je terecht om rondjes te schaatsen op  onze 400 meter banen,  een lekker potje te ijskockeyen in de ijshockeyring of te oefenen met kunstschaatsen. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud is iedereen welkom! Geen schaatsen? Geen probleem. Dan kun je ze bij ons huren. En na het schaatsen uiteraard aan de warme chocomelk in het horeca-gedeelte. Het schaatsseizoen loopt van september tot april en in Dordrecht ook in de zomer door.

Hier komen beginners, amateursporters, gepensioneerden, kinderen, kunstschaatsers, ijshockeyers en topsporters allemaal samen

Het mooie van de Optisport ijsbaan is dat hier beginners, amateursporters, gepensioneerden, kinderen, kunstschaatsers, ijshockeyers en topsporters allemaal samenkomen. Er wordt individueel les gegeven en door verenigingen getraind. Ook voor professionele wedstrijden worden onze locaties ingezet.

Vind hier een Optisport overdekte schaatsbaan bij jou in de buurt en bekijk daar meteen het aanbod.

  • Lessen & Clinics

    Leerzaam & leuk

  • Fun & Recreatie

    Vrij schaatsen

  • Frozen Friday

    Dan begint je weekend pas echt goed!

Disco Schaatsen Optisport

Ons ijs barst van de mogelijkheden!

Van jong tot oud kun je bij ons terecht om ‘vrij’ te schaatsen of te trainen bij een vereniging. Optisport organiseert daarnaast nog veel meer leuke activiteiten op het ijs. Zoals bijvoorbeeld de ‘Frozen Friday’ discoavonden, ijshockey wedstrijden, een curling bedrijfsuitje en schaatslessen. En ook voor kinderfeestjes is de ijsbaan een ideale plek! Kijk snel wat er bij jou in de buurt te doen is op de ijsbaan.
Schaatsles bij Optisport

Schaatsles of een clinic met vrienden ?

Voor het eerst op noren? Wil je je overstaptechniek verbeteren? Of sneller leren schaatsen? Voor schaatsles ben je bij ons aan het juiste adres! Samen met onze partner, Duosport, organiseren we lessen op alle niveaus op onze ijsbanen. Ook voor een sportieve clinic op het ijs kun je bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan een kennismaking met curling, ijshockey of icecarving. Bekijk de mogelijkheden op de ijsbaan in jouw buurt. Ook ijs (tijd) huren voor scholen en verenigingen is mogelijk. Geen schaatsen? Je kunt deze bij ons huren of kopen in de webshop.

Schaatsen vind je in onze webshop

Schaatsen kun je het hele jaar door kopen in onze online webshop: Optisportonline. We werken daarin samen met een aantal grote leveranciers op schaatsgebied. Met name voor ijshockey vind je daar een uitgebreid aanbod, maar ook voor norenschaatsen en inline skates voor op de weg kun je er terecht. Daarnaast is er ook bij de ijsbanen een schaatswinkel te vinden voor schaatsen en allerlei accessoires.
Schaatsen kopen bij Optisport webshop

Samenwerkingen & Partners

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te blijven waarborgen, werken we nauw samen met meerdere externe partners en instellingen. Op het gebied van Schaatsen werken we nauw samen met de K.N.S.B., organisatoren van schaatslessen (DuoSport) en clinics (Evorsa) en eventpartners rondom bijvoorbeeld de World Cup Shorttrack (TIG Sports). Samen zorgen we ervoor dat zowel de recreant, amateursporter, en de professionele topschaatsers goed gefaciliteerd worden. Optisport heeft daarnaast diverse keurmerken en certificaten zoals ISO die bijdragen aan de kwaliteit van onze dienstverlening.

IJshockey bij Optisport clinic
Recreatief schaatsen bij Optisport Shorttrack professionals Optisport
Welkom bij Optisport

Het is belangrijk om schaatsen voor een breed publiek mogelijk te maken in Nederland

Dennis van Rijswijk

Onze schaatsexpert

Ons beleid ten aanzien van de schaatssport wordt geborgd door onze landelijke Productmanager Schaatsen. Neem voor locatie gebonden vragen over schaatsen contact op met de locatiemanager. Voor vragen over onze landelijke aanpak, kun je terecht bij oud-ijshockeyer Dennis.

Dennis van Rijswijk