Partner voor gemeentes

Wij zijn Optisport

Optisport is expert in het exploiteren van sportieve en maatschappelijke voorzieningen voor gemeentes. In onze ruim 300 locaties werken zo’n 2.000 medewerkers, verspreid over Nederland en België. Ook diverse culturele en ontmoetingscentra worden door Optisport met veel plezier beheerd en in bedrijf gehouden. Onze locaties zijn belangrijke ontmoetingscentra binnen gemeentes en brengen maandelijks ruim 1,5 miljoen mensen in beweging!

  • Efficiënte exploitatie

    Oog voor mens en resultaat

  • Veiligheid & Kwaliteit

    Naar de hoogste eisen

  • Duurzaamheid

    Oog voor mens en natuur

Exploitatie van maatschappelijk vastgoed

Voor een gemeente is het runnen van een sportaccommodatie zoals een zwembad vaak een lastige rekensom. Voor ons is het een optelsom van uitsluitend positieve elementen. Omdat we ons niks leukers kunnen voorstellen. Daarom doen we dit al jaren. Gemeentes bouwen op de kennis en ervaring van Optisport. We houden locaties in topconditie en brengen mensen in beweging! Het exploiteren van sportaccommodaties is een vak. Ons vak. We doen het al bijna 30 jaar, tot volle tevredenheid van vele gemeentes in Nederland en België. Geef ons de sleutel, dan zorgen wij dat alles in en op de locatie loopt als een goed geoliede machine. Zo kennen complexe zwembadinstallaties geen geheimen voor onze regionale onderhoudsteams. Zowel op bouwkundig, technisch, en op het gebied van lucht en water beschikken wij over bekwame vakmensen. Elke accommodatie blijft dus in topconditie.

Hoe we inwoners in beweging brengen

Op het gebied van activiteitenaanbod kun je rekenen op onze expertise. Als partner in de uitvoering van het lokale sport- en preventie akkoord brengen we inwoners in beweging. Samen zorgen we voor een passend, inspirerend en toegankelijk sportief aanbod. Perfect afgestemd op de inwoners in de regio. Het is ons doel om iedereen te kunnen laten bewegen op een manier die bij hem of haar past. Van jong tot oud. En van minder valide tot revaliderend

Samenwerken met betrokken partners

De exploitatie van een sportaccommodatie gaat niet alleen om onderhoud en aanbod, maar ook om verbinding met alle betrokken partners. Daarom steken we veel energie in het bouwen aan duurzame relaties. We zijn gespreks- en sparringpartner van sportbonden en brancheverenigingen. We werken intensief samen met lokale sportverenigingen. Schakelen waar nodig externe experts in, bijvoorbeeld voor het onderhoud aan ijsbaaninstallaties. En we handelen naar de wensen van onze lokale gasten. Zo komen we samen verder.
Meer over samenwerken

De lat ligt hoog op kwaliteit

Optisport is uitgegroeid tot marktleider in het exploiteren van sportaccommodaties. Dat kan alleen als je de lat hoog legt. Altijd. Van de professionaliteit van onze medewerkers tot het ontwikkelen van toonaangevende programma’s en de kwaliteit en veiligheid van onze locaties: we willen het elke dag beter doen.

Duurzaamheid

Wie aan een zwembad denkt, denkt aan warm water. Warme lucht en chloor. Niet altijd de meest milieuvriendelijke combinatie. Toch biedt een zwembadomgeving verschillende mogelijkheden om milieuvriendelijk en duurzaam te opereren. Wij adviseren gemeentes graag hoe zij dit in hun situatie op de beste manier kunnen realiseren. Dat kan door anders te programmeren, naar gasloze verwarming over te gaan, of andere energetische toepassingen. We vertellen er graag meer over!
Meer over duurzaamheid

Kwaliteit geborgd door keurmerken en certificaten

Bij Optisport leggen we de lat hoog als het aankomt op kwaliteit, veiligheid en professionaliteit. Onze accommodaties en systemen zijn gekeurd en gecertificeerd en blijven in topconditie dankzij onze eigen onderhoudsdienst. Onze mensen zijn goed opgeleid en blijven zich ontwikkelen met interne cursussen en trainingen. Maar we gaan nog een stap verder. Met mystery visits en interne- en externe audits houden we onszelf scherp en willen we de verwachtingen overtreffen. We vertellen er graag meer over.

Zwembad
Water Technische dienst
Optisport Barry Mol

Optisport brengt uw inwoners graag in beweging

Barry Mol

Manager Business Development

Barry Mol