Een jonge dame geniet zichtbaar van de groepsles Aqua'Power bij Optisport. In het water beweegt ze krachtig met twee paarse dumbles in haar handen.

Optisport Sportboulevard Dordrecht

Welkom in Sportboulevard Dordrecht! Wij bieden een complete sportieve ervaring aan iedereen. Na het sporten ontmoet je elkaar in het gezellige, grote Sportcafé. Voor evenementen en vergaderen kun je ook bij ons terecht.

Ons aanbod

Evenementen

Lokale berichten

Crazy Spring Dordrecht

Stuiterbal Springparadijs

Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker springen tijdens Stuiterbal Springparadijs! Een dag vol klauteren, klimmen, stuiteren en springen op een grote hoeveelheid spring- en luchtkussens.

Over de locatie

Zwembad
De zwemhal in Dordrecht, die circa 14 meter hoog is, heeft een 50-meter wedstrijdbad. Iets waar we erg trots op zijn, want hiermee behoort Dordrecht tot de top 3 van de Nederlandse topzwembaden. Boven de kleedvoorzieningen is de tribune geplaatst, met plek voor ruim 500 toeschouwers. Het bad is drie meter diep en gedeeltelijk voorzien van een beweegbare bodem. In dit gedeelte (10x21 meter) kan de diepte van het bad variëren tussen de 0,05 en 3 meter. Bovendien is het wedstrijdbad in twee delen van 25 meter te scheiden door middel van een klapwand. Hier worden ook zwemlessen gegeven. Het doelgroepenbad is 10x25 meter en heeft een beweegbare bodem over de gehele oppervlakte. Daarmee kan de diepte variëren tussen 0,05 en 1,60 meter. Het recreatiebad bestaat uit een bassin in een speelse vorm met twee whirlpools. In de ruimte van het recreatiebad bevindt zich ook een relaxt zwemmersterras met een bar. Tevens is onze accommodatie volledig rolstoelvriendelijk. Zo beschikken wij over een tillift zodat iedereen veilig het water kan betreden.

Sportschool
In onze fitness ruimte kun je diverse vormen van fitness beoefenen, zoals cardio- en krachttraining. Je kunt hier zelfstandig trainen, op een moment dat het jou uitkomt. Stel dus jouw persoonlijke fitness schema samen, met bijvoorbeeld cross fitness en kom sporten wanneer je zin hebt! Herstel je van een blessure of ziekte? Dan kun je in onze sportschool je conditie opbouwen, zodat je je weer fit voelt.

Leden met een abonnement maken gebruik van:

 • Professionele fitness apparatuur van Matrix (cardio en kracht)
 • De faciliteiten van zwembad (banen zwemmen & groepslessen)
   

Sporthal
Optisport Sportboulevard Dordrecht beschikt over een hele grote en mooie sporthal (1500m2) die in drie delen gesplitst kan worden. In de sporthal is er naast een vaste tribune ook een uitschuifbare tribune. De Sportboulevard biedt voor zowel scholen als verenigingen veel mogelijkheden. Wil je meer informatie voor jouw school of vereniging, of wil je de sporthal huren? Ons team denkt graag met je mee. Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen contact met je op.

Schaatsbaan
De ijsbaan heeft drie banen: op de begane grond van de ijshal bevindt zich de ijshockeybaan (30x60 meter) en daarnaast bevindt zich de Funbaan (30x20 meter) die veelal gebruikt wordt voor trainingen. Op de eerste verdieping bevindt zich een 275-meter hardrijbaan. De Schaatsbaan van Dordrecht draait mee aan de wereldtop, zo is hier onder meer de World Cup Shorttrack gehouden. Wij bieden schaatsplezier aan jong en oud!
 

Vergaderzalen 
Wil je een evenement organiseren, of een externe vergaderlocatie huren? Denk dan eens aan Optisport Sportboulevard Dordrecht. Wij hebben, naast de mooiste sportfaciliteiten, ook de beschikking over twee schitterende zalen. Deze zalen zijn perfect voor vergaderingen, trainingen, presentaties en congressen. In de zalen is standaard gratis WiFi, een beamer en een flip-over aanwezig. De vergaderzalen zijn ook te reserveren in combinatie met onze horeca. De ultieme plek voor teambuilding!
 

Optisport Sportcafé
Onze horeca is zo veel meer dan een kantine. Ons Sportcafé is de beste plek om tijdens je bezoek aan de Sportboulevard Dordrecht even lekker te ontspannen. Een kopje koffie met een koek, sportdrankjes, lekkere broodjes of een frietje: wij serveren het je.

Ook ons Sportcafé kan worden afgehuurd voor de meest uiteenlopende evenementen met bijpassende wensen qua catering. Denk aan een gezellige personeelsborrel met een Curling Clinic of een vergaderdag met een afsluitend buffet. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ons team denkt graag met je mee!

 

 

 

 • Veelzijdig en modern sportcentrum
 • Drie zwembaden (50-meter bad) en twee whirlpools
 • Overdekte schaatsbaan met 400 meter bochten
 • Mogelijkheden voor vergaderingen en feesten
 • Gezellig sportcafé
 • Voldoende parkeergelegenheid
 • Rolstoelvriendelijk

Contact

Optisport Sportboulevard Dordrecht

Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 078-7111600
E-mailadres [email protected]

Openingstijden receptie

Maandag 06:45-21:00
Dinsdag 06:45-21:00
Woensdag 06:45-21:00
Donderdag 06:45-21:00
Vrijdag 06:45-18:30
Zaterdag 08:30-17:00
Zondag 08:30-16:00