Optisport De Soeverein Lommel

De Soeverein

Werken aan je fysieke doelen, ontspannen in de wellness of gezellig bijkletsen in onze uitnodigende brasserie? Optisport De Soeverein is dé sportieve ontmoetingsplek van Lommel en omstreken.

Ons aanbod

Brasserie De Kantine in Lommel en omgeving
Altijd een prettige sfeer en heerlijk eten!

Heerlijk genieten in bosrijke omgeving

Het is zeer aangenaam vertoeven in onze gezellige, informele Brasserie in het bosrijke Lommel. Kom deze winter langs voor een warme chocolade of koffie, trakteer uzelf op een heerlijke lunch of borrel.

Onze Menukaart

Lokale berichten

Vergaderruimte Lommel

Vergaderruimte huren

Comfortabel vergaderen met een grote groep? Sfeervol vergaderen of klanten ontvangen in informele sfeer? Ontspannen vergaderen, brainstormen of bijpraten? We hebben tal van mogelijkheden!

Meer informatie

We hebben een veelzijdig en aantrekkelijk aanbod voor jong en oud. De Soeverein ligt vlak naast het natuurgebied De Sahara en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen tijd samen met het gezin! 
 

Zwembad
Sportcentrum Soeverein beschikt over een wedstrijdbad met een afmeting van 25 x 15 meter en telt zes banen. De gemiddelde watertemperatuur is 28°C en leent zich daarmee perfect voor o.a. banenzwemmen, recreatief zwemmen en zwemlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad beschikt over een beweegbare bodem.
Het doelgroepenbad heeft een afmeting van 10 x 12 meter. De standaard watertemperatuur in dit bad ligt iets hoger, rond de 31°C. Hier vinden onder andere de Aqua’Groepslessen plaats. Het volledige doelgroepenbad beschikt over een beweegbare bodem. Daarnaast is er een achtvormig kinderbad aanwezig die is opgedeeld in een peuter- en kleutergedeelte.
Onze accommodatie heeft veel te bieden voor jong en oud. Kom volledig tot rust in de sauna, jacuzzi, of overheerlijk stoombad. De entree tot het sportcentrum is inclusief toegang tot deze faciliteiten, hier rekenen we geen extra kosten voor. Daarnaast beschikken we over een familieglijbaan, een kinderglijbaantje, kantelemmers en een bellenblazer.

Spraypark
In het spraypark kunnen kinderen zich vermaken met de speelse en kleurrijke spuitelementen en verrassende fonteinen. Zo vind je hier onder andere een aantal waterkanonnen en een spraytunnel. Het is heerlijk om hier verfrissing te zoeken tijdens warme zomerdagen terwijl de ouders genieten van een verkoelend drankje op het buitenterras.

Tennis
Er zijn vier tennisbanen aanwezig met een vloer van rubber met daarbovenop een granulaat korrel. Dit zorgt ervoor dat de vloer optimaal is voor elk tennisniveau. Er is een samenwerking tussen Sportcentrum Soeverein en Tennisclub Lommel. De banen zijn tevens beschikbaar voor losse verhuur, je hoeft dan geen lid te zijn van de tennisvereniging.

Brasserie met buitenterras
Brasserie De Kantine is een gezellige ontmoetingsplaats in Lommel waar je kunt borrelen en/of een hapje kan eten voor, tijdens of na je sportactiviteiten bij onze accommodatie en is ideaal voor gezinnen met kinderen. In de zomer kun je plaatsnemen op ons ruime buitenterras in een prachtige omgeving met zicht op de naastgelegen speeltuin en spraypark. Je vindt er hoge borreltafels, ruime tafels om lekker aan te eten en heerlijke loungebanken waar je met een biertje of cocktail naar de spelende kinderen kan kijken. Bij slecht weer bieden wij voldoende  zitgelegenheid binnen, waar eveneens eindeloos speelplezier wordt geboden aan kinderen.

Evenementen
De brasserie biedt verschillende mogelijkheden voor het organiseren van diverse evenementen; van groepsontbijt en seminars tot workshops en babyborrels. Ook voor de organisatie van vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes staan we graag voor je klaar, eventueel in combinatie met het huren van een vergaderzaal (max. 10 personen), een mooie wandeling en/of andere sportieve activiteiten. Ons ervaren en enthousiaste team kijkt graag samen met jou hoe we je het beste kunnen ondersteunen. Samen maken we er een gezellige dag en/of avond van! Neem contact met ons op via onderstaand contacftormulier om de mogelijkheden te bespreken.

De omgeving
De ligging van Sportcentrum De Soeverein is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, met name in het prachtige natuurgebied De Sahara. Ook voor gezinnen met jonge kinderen heeft de omgeving veel te bieden. Zo is er een speeltuin gelegen in een rustige en bosrijke omgeving en zijn er veel leuke speelelementen als een kabelbaan, een reuze schommel, verschillende speel- en klimcombinaties, een apart kleuter- en peutergedeelte en een skatepark. Het skatepark is ideaal voor zowel beginners als gevorderden, telt drie area’s en is toegankelijk voor skaters, BMX en inliners.

Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Voor, tijdens en na het verkennen van de omgeving staan we graag voor je klaar in onze gezellige horeca, waar we tevens ook groepen ontvangen. 

  • Veelzijdig en modern sportcentrum
  • Zwembad met sauna, jacuzzi, stoombad en glijbaan
  • Ruime horeca met zicht op het zwembad
  • Brasserie met buitenterras gelegen in een prachtige omgeving
  • Gratis parkeren

Contact

De Soeverein

Sportveldenstraat 15, 3920 Lommel

meer informatie over deze locatie

Open in Google maps

Telefoonnummer 011 14 04 83

Stuur je liever een bericht? Vul dan het contactformulier in.

Partners

Zwemmen
Aqua'Groepslessen Horeca