Een moeder met haar zoon en dochter spelen bij Optisport in het water tijdens het Vrijzwemmen.

De Soeverein

Welkom in de Soeverein! Wij bieden de hoogste kwaliteit sport en ontspanning op een van de mooiste plekken van Lommel. Train of relax in ons zwembad, speel een potje tennis en ontmoet elkaar in de gezellige brasserie.

Ons aanbod

Brasserie De Kantine in Lommel en omgeving
Altijd een prettige sfeer en heerlijk eten!

Heerlijk genieten in bosrijke omgeving

Het is zeer aangenaam vertoeven in onze gezellige, informele Brasserie in het bosrijke Lommel. Kom deze winter langs voor een warme chocolade of koffie, trakteer uzelf op een heerlijke lunch of borrel.

Onze Menukaart

Lokale berichten

Vergaderruimte Lommel

Vergaderruimte huren

Comfortabel vergaderen met een grote groep? Sfeervol vergaderen of klanten ontvangen in informele sfeer? Ontspannen vergaderen, brainstormen of bijpraten? We hebben tal van mogelijkheden!

Meer informatie

Zwembad
Het wedstrijdbad is 25x15 meter en telt zes banen. De watertemperatuur is 28°C en daarmee perfect geschikt voor banenzwemmen, recreatief zwemmen en zwemlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad heeft een beweegbare bodem. 
Het doelgroepenbad is een subtropisch zwembad van 10x12 meter. Dit bad is rond de 31°C. Hier kun je onder andere de Aqua’Groepslessen volgen. Van dit bad is de hele bodem beweegbaar. Tot slot is er ook nog een achtvormig kinderbad, dat is opgedeeld in een peuter- en kleutergedeelte. 
Ons zwemparadijs heeft veel te bieden voor jong en oud. Kom volledig tot rust in de sauna, jacuzzi, of overheerlijk stoombad. De entree tot het sportcentrum is inclusief toegang tot deze faciliteiten, hier rekenen we geen extra kosten voor. Daarnaast hebben we ook nog een familieglijbaan, een kinderglijbaantje, kantelemmers en een bellenblazer!

 

Spraypark
In het spraypark kunnen kinderen zich vermaken met water. Er zijn kleurrijke spuitelementen en verrassende fonteinen, waterkanonnen en een een spraytunnel. Het is heerlijk om hier verfrissing te vinden tijdens warme zomerdagen. De volwassenen genieten ondertussen van een drankje op het buitenterras.

Tennis
Er zijn vier tennisbanen. De banen hebben een vloer van rubber met daarbovenop granulaat. Dit maakt de vloer optimaal voor elk tennisniveau. Er is een samenwerking tussen Sportcentrum Soeverein en Tennisclub Lommel. De banen zijn ook beschikbaar voor losse verhuur, je hoeft dan geen lid te zijn van de tennisvereniging.

Brasserie met buitenterras
Brasserie De Kantine is een gezellige ontmoetingsplaats in Lommel waar je kunt borrelen en/of een hapje kan eten voor, tijdens of na het sporten. Onze brasserie is ideaal voor gezinnen met kinderen. In de zomer kun je zitten op ons groene, ruime buitenterras met zicht op de naastgelegen speeltuin en het spraypark. Op het terras staan hoge borreltafels, ruime tafels om lekker aan te eten en heerlijke loungebanken waar je met een biertje of cocktail naar de spelende kinderen kan kijken. Bij slecht weer bieden wij voldoende zitgelegenheid binnen, ook hier kunnen kinderen heerlijk spelen.

Evenementen
De brasserie biedt verschillende mogelijkheden voor het organiseren van evenementen. Van groepsontbijt en seminars tot workshops en babyborrels. Ook voor de organisatie van vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes staan we graag voor je klaar, eventueel in combinatie met het huren van een vergaderzaal (max. 10 personen), een mooie wandeling en/of andere sportieve activiteiten. Ons ervaren en enthousiaste team kijkt graag samen met jou hoe we je het beste kunnen ondersteunen. Samen maken we er een gezellige dag en/of avond van! Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.

De omgeving
De ligging van Sportcentrum De Soeverein is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, met name in het prachtige natuurgebied De Sahara. Ook voor gezinnen met jonge kinderen heeft de omgeving veel te bieden. Zo is er een speeltuin gelegen in een rustige en bosrijke omgeving en zijn er veel leuke speelelementen als een kabelbaan, een reuzegrote schommel, verschillende speel- en klimcombinaties, een apart kleuter- en peutergedeelte en een skatepark. Het skatepark is ideaal voor zowel beginners als gevorderden, telt drie area’s en is toegankelijk voor skaters, BMX en inliners.
Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Voor, tijdens en na het verkennen van de omgeving staan we graag voor je klaar in onze gezellige horeca, waar we tevens ook groepen ontvangen. 

  • Veelzijdig en modern sportcentrum
  • Zwembad met sauna, jacuzzi, stoombad en glijbaan
  • Grote speeltuin buiten, spraypark
  • Brasserie met buitenterras gelegen in een prachtige omgeving
  • Gratis parkeren

Contact

Partners

Zwemmen
Aqua'Groepslessen Horeca