Expert in zwemmen

Zwemmen is gezond en leuk voor iedereen! Dat is niet voor niets. Iedereen kan bewegen in het water.  Van een pasgeboren baby tot een oudere van ruim 80 jaar. Ieder op zijn eigen niveau. Van leren zwemmen als kleuter, tot op top topniveau waterpolo spelen tot Aqua’Vitaal groepslessen voor ouderen.

Zwemmen is leuk en gezond!

Optisport is expert op het gebied van zwemmen en zwemles. Ons landelijk zwemprogramma —Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur — behoort tot de meest uitgewerkte en meest aantrekkelijke zwemlesprogramma’s voor kinderen. Naast de basisdiploma’s bieden wij nog tal van andere zwemlessen andere leuke en sportieve activiteiten aan. Wat dacht je van Aqua’Joggen, Aqua’Aerobic, Zeemeerminzwemmen of Borstcrawlcursussen? Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en vinden plaats in een veilig en schoon zwembad.

Vrij zwemmen of een kinderfeestje vieren kan natuurlijk ook op onze locaties.

Je vindt onze binnen- en buiten zwembaden door heel Nederland en Vlaanderen (België). Vind hier Zoek een Optisport locatie bij jou in de buurt een Optisport zwemlocatie bij jou in de buurt.

  • Zwemles

    De beste en leukste zwemles

  • Veiligheid & Kwaliteit

    De hoogste kwaliteitseisen

  • Aquasporten

    Uitgebreid aanbod aquasporten

peuterzwemmen

Een leven lang zwemmen

Goed kunnen zwemmen is van levensbelang . Daarom starten we al vanaf jonge leeftijd met watergewenning: babyzwemmen en peuterzwemmen met de Liz & Wes Spetterles. Vanaf kleuterleeftijd (4-5 jaar) begint het echte zwemavontuur! Onze zwemlessen, met de mascottes Zed & Sop, sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Zwemles is het meest effectief wanneer kinderen plezier hebben. Daarom leren we kinderen op speelse wijze zelfstandig zwemmen en hun zwemdiploma(s) te behalen. Ook jongeren en volwassenen kunnen bij ons leren zwemmen. Wist je dat we ook vele activiteiten aanbieden voor na het behalen van het diploma? Zo kan je van 0 tot 100 jaar bij ons terecht in het zwembad!

De leukste zwemles!

Elk kind leert anders. Daarom bieden we zwemlessen op maat met persoonlijke aandacht. Check welke lesvarianten we aanbieden in het zwembad bij jou in de buurt. Er zijn naast reguliere lessen ook versnelde programma’s (turbo), privélessen en zwemles met meer aandacht in kleinere groepen. Ons zwemconcept Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur met het unieke beloningssysteem, zorgt voor extra motivatie en plezier. Uiteraard staan in onze zwemles kwaliteit, veiligheid en hygiëne voorop en krijgen kinderen les van gediplomeerde en enthousiaste instructeurs. Bovendien mogen kinderen vanaf inschrijving GRATIS VRIJZWEMMEN en GRATIS EXTRA oefenzwemmen tijdens het oefenuur, bij alle Optisport zwembaden.
Meer over Zed & Sop
kind

Recreatief zwemmen, binnen én buiten

Wat is er leuker dan lekker vrij zwemmen in een binnen- of buitenbad? Of even lekker banenzwemmen? Voor gezinnen een uitje en voor kinderen een spetterend feest! En over feest gesproken. Je kunt altijd je verjaardagsfeestje komen vieren in het zwembad. Hiervoor hebben we diverse arrangementen in combinatie met de aanwezige horeca. Vaak is er ook spelmateriaal beschikbaar en in schoolvakanties organiseren we extra activiteiten in en rond het water. Kijk snel wat er mogelijk is bij het Optisport zwembad in jouw buurt.

Professionele Aqua 'Groepslessen

Samen bewegen is leuk en gezellig! Voor volwassenen en senioren streven wij naar de perfecte groepsles in aquasport. Optisport biedt een ruime keuze aan activiteiten, en keuzes in intensiteit, nadruk op conditie, op lenigheid, of op kracht. En altijd met gezelligheid! Voor actieve 65+’ers bzijn er diverse groepslessen als Aqua’Vitaal en Aqua’Fit. Er zijn via een aantal zorgorganisaties kortingen mogelijk. Optisport is jouw sportschool in het water. Ook op het droge vind je er vaak fitnessmogelijkheden.
Aqua fit groepsles

Samenwerkingen & Partners

Optisport heeft naast ISO-certificeringen diverse samenwerkingsverbanden en partners die bijdragen aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Op het gebied van zwemmen werken we nauw samen met gemeentes, de zwembond (KNZB), lokale zwemverenigingen en scholen. Onze zwemdiploma’s worden extern gekeurd door KIWA. Via het JeugdSport- en Cultuur Fonds zijn bijdragen mogelijk in het bekostigen van zwemlessen voor gezinnen met lagere inkomens.
 

zwemles kind
vitaal instructor
welkom bij Optisport Martijn Groeneveld

Ons zwemaanbod is van hoge kwaliteit en gericht op een leven lang zwemmen”

Martijn Groeneveld

Visie op zwemmen en zwemles

Onze zwemstrategie wordt geborgd door onze landelijke Productmanager Zwemmen. Neem voor locatie gebonden vragen over zwemmen en zwemles contact op met de locatiemanager. Voor vragen over ons totale zwembeleid kun je  terecht bij Martijn.

Martijn Groeneveld